Od namirnica koje svako od nas ima u kuhinji, mogu se napraviti hranljive maske koje će imati efekat kao i kupovne, a neće vas puno koštati. Daćemo vam par predloga za domaću radinost:
Maska od banane
Možete iskoristiti bananu zapravljenje potpuno prirodne, domaće maske koja vlaži kožu i omekšava je. Pomešajte zrelu bananu srednje veličine u glatku pastu, dok se ne razbiju gromuljice potpuno. Ostavite sat vremena da se ohladi u frižideru. Nakon toga je možete koristiti, blagim pokretima utrljavajte je na lice i vrat. Neka ostane na licu 10 do 20 minuta, a zatim je isperite hladnom vodom. Varijacija na ovu masku je dodavanje pola šolje jogurta i 2 kašike meda, kako bi koža bila mekša.
Maska od ovsene kaše
U pola šolje tople, ne ključale vode potopite jednu trećinu šolje ovsene kaše. Nakon što voda i ovsena kaša odmore dva ili tri minuta, dok se kaša ne opusti, pomešajte usmesu dve kašike jogurta, dve kašike meda i jedno belance. Nanesite tanak sloj maske na lice i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Zatim isperite toplom vodom . preporučljivo je da masku spirate iznad lavora ili neke cediljke, jer kaša može zapušiti lavabo.
Jogurt maska
Da bi ste očistili pore i zategli kožu, poslužite se jogurtom. Proteini i mlečne kisleine iz njega, delovaće blagotvorno ne amo na vaše lice, već ovu masku možete koristiti i za delove tela gde koža brzo ogrubi, kao što su laktovi ili pete. Najjednostavniji način je da tuferom nanesete jogurt na lice i pustite da odstoji oko 20 minuta, a zatim isperete. Za revitalizuću masku, pomešajte jednu kašičicu jogurta sa sokom od pola pomorandže i kašičicom aloe vere. Ostavite smesu na lice najmanje pet minuta pre nego što isperete.
Nema komentara:
Objavi komentar