Najnovije

Riješite se na vrijeme bubrežnih kamenaca uz sirup od limuna, meda i peršina

SHARE
Pojava bubrežnih kamenaca u današnje je vrijeme sve učestalija.

Kamenci su uzrok ekstremne, probadajuće boli koja često završi tako da morate zatražiti hitnu pomoć, a mogu biti i uzrok različitih opasnih komplikacija.

Prema podacima iz razvijenih zemalja, 1 od 10 osoba tijekom života oboli od bubrežnih kamenaca.

Kamenci se najčešće javljaju kod ljudi u dobi između 30 i 45 godina, a muškarci obolijevaju 10 puta češće od žena.

Bubrežni kamenci su čvrste nakupine kristalnog oblika.

Obično se stvaraju u bubrezima, no mogu se razviti bilo gdje u mokraćnom sustavu – bubregu, mokraćovodu ili mokraćnom mjehuru.

Simptomi bubrežnih kamenaca su:

  • jaka bol u donjem dijelu leđa

  • nedefinirana bol u predjelu želuca koja ne prolazi

  • tragovi krvi u urinu

  • mučnina i povraćanje

  • temperatura i osjećaj zimnice

  • neugodan miris urina i zamućeni izgled

  • nedostatak energije

  • česta potreba za mokrenjem popraćena svrbežom


Umjesto opasnih lijekova koji izazivaju razne nuspojave, najsigurnije rješenje protiv bubrežnih kamenaca su prirodni lijekovi.

bubrezni-kamenac-recept

Sirup od limuna, meda i korijena peršina


Ovaj sirup djeluje tako da se njegovi sastojci nadopunjuju i zajedno snažno djeluju na sigurnu razgradnju bubrežnih kamenaca.

Peršin je prirodni diuretik, dok maslinovo ulje služi za podmazivanje mokraćnog sustava.

Javorov sirup i med imaju protubakterijska svojstva, a limun povisuje kiselost urina i tako djeluje na razgradnju bubrežnih kamenca.

Sastojci:

  • 1 organski uzgojeni limun (s korom)

  • 1 velika vezica korijena peršina

  • 1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 1 šalica javorovog sirupa

  • 1 šalica meda


Priprema:

Limun narežite na tanke šnite, a korijen peršina isjeckajte na manje komadiće. Stavite u blender i dobro izblendajte.

Dodajte med, maslinovo ulje i javorov sirup i nastavite blendati dok se ne napravi homogena mješavina.

Sirup pohranite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.

Jednu jušnu žlicu sirupa uzmite svakog jutra na tašte, a navečer jednu prije spavanja.

Tijekom dana pijte puno vode.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.