Najnovije

LONGLEAT LABIRINT: NAJDUŽI LABIRINT NA SVIJETU (NAPRAVLJEN OD ŽIVE OGRADE)

SHARE
Longleat labirint se nalazi u vrtu jedne vile u Longleatu, u neposrednoj blizini sela Horningsham u Engleskoj. Dizajniran i otvoren 1975. godine, ovaj labirint se sastoji od 16.000 engleskih tisa (živa ograda / živica), a ukupna dužina staza iznosi čak 2,72 km.

Živica u labirintu je visoka oko 2.5 metra, a vijuga se oko šest izdignutih mostova i centralnog tornja za posmatranje. Živicu uređuje šest vrtlara kojim treba cijeli mjesec dana da ošišaju i urede ogradu, a ovaj proces se ponavlja svakih 6 mjeseci. No, samo rezanje i uređivanje živice predstavlja samo pola problema. Pravi izazov za vrtlare predstavlja navigacija, a posebno za nove radnike koji se često izgube.


Longleat-labirint-1

Labirint je toliko kompleksan da posjetitelji nekad satima hodaju kroz njega. Za one koji ne uspiju pronaći izlaz u labirintu se nalaze i sigurnosni paneli pomoću kojih mogu zatražiti pomoć i zamoliti osoblje da dođe po njih. Neki posjetitelji opet varaju pomoću moderne tehnologije. Koriste mobitele i Google maps kako bi preko GPS signala što brže pronašli izlaz.

Pored labirinta, na istom imanju se može pronaći i ogromni safari park u kojem slobodno luta preko 500 egzotičnih životnija.

Longleat-labirint-4

Longleat-labirint-2

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.