Najnovije

BRČKO Uhapšen osumnjičeni za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović, iduće sedmice izručenje Srbiji!!

SHARE


Policija Brčko distrikta sinoć je oko 23 sata uhapsila Nebojšu Rojka zvanog Vihor iz Borče, koji je osumnjičen za svirepo ubistvo srbijanske pjevačice Jelene Marjanović (33).

Vihor je uhapšen u brčanskom naselju Grbavica, prenosi Otisak.


- Sinoć oko 21 sat prema tom licu policija je operativno postupala. Dakle, imali smo informaciju da se nalazi na području Brčkog, u naselju Grbavica. Nakon toga je pozvan u policiju i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. Poslije je predat Službi za poslove sa strancima BiH - kazao je Halid Emkić, stručni savjetnik šefa Policije za poslove informisanja.

Naime, Vihor je pobjegao kada je policija upala u njegov dom, koji se nalazi u naselju Crvenka, samo nekoliko stotina metara od mjesta gdje je ubijena Jelena Marjanović. Od tog trenutka je srpska policija intezivno tragala za njim.

U Službi za poslove sa strancima BiH potvrđeno je da se Nebojša Rojko nalazi pod njihovom kontrolom i da bi Srbiji mogao da bude izručen već početkom iduće sedmice.

- Budući da kod sebe nije imao nikakve lične dokumente, već mu je izrečena mjera protjerivanja iz BiH. Vjerujemo da to neće dugo trajati, jer BiH i Srbija imaju potpisane sporazume koji to regulišu - kazali su iz Službe.

Imao namjeru da se preda

Rojkova majka Nena "Kuriru" je jutros potvrdila da je njen sin Nebojša uhapšen u brčanskom naselju Grbavica, u kojem mu živi baba kod koje je bio u posjeti.

- Tamo je trebalo da prespava i da danas dođe kući da se preda - priča Nena Rojko, Nebojšina majka.

Ona dodaje i da joj se sin rano jutros javio.

- Zvao me jutros oko 3 sata i rekao mi da je uhapšen, kao i da bi trebalo da ga danas isporuče Beogradu - kazala je Nena.

Prenos Dnevni avaz

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.