Najnovije

Usvojen program izdradnje lokalne putne mreže u Tesliću!!

SHARE
Usvajanjem rebalansa budžeta kojim se budžetski okvir sa 16.200.000 KM povećava na 20.200.000 KM stvorene su pretpostavke za uspješnu realizaciju plana kapitalnih investicija na području opštine Teslić.

Prema usvojenom programu izgradnje i održavanja putne mreže i programu uređenja građevinskog zemljišta i druge infrastrukture opština Teslić će bez ikakve sumnje biti veliko gradilište.
Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, osim nekategorisanih puteva na pedeset i dvije lokacije, doći će do značajnih izdvajanja i biće mnogo radova na izgradnji lokalnih puteva i izgradnji nekoliko važnih pješačkih staza, kao i uređenju korita rijeke Velike Usore praktično od Margite do gradskog mosta, pa dalje prema gradskoj tržnici.
„Osim toga sekundarna kanalizaciona i sekundarna vodovodna mreža za cio prsten mjesnih zajednica oko grada će takođe biti u izgradnji u predstojećih nekoliko mjeseci, tako da se nadam da će to donijeti i zadovoljstvo građanima opštine Teslić" – rekao je Miličević.
Ono što odbornici očekuju od usvojenih programa jeste kvalitetno izvođenje radova na predviđenim projektima kao i poštovanje planiranih rokova.
„Mislim da će jedan značajan broj građana opštine Teslić osjetiti to kroz rješavanje infrastrukturnih problema, bolji put, bolji vodovod, a to je ono što život našeg čovjeka čini podnošljivijim. Tako da je današnja Skupština danas u tom pogledu zaista dala svoj doprinos i nadam se da će svi programi biti uspješno realizovani do kraja godine" – rekao je predsjednik Kluba odbornika SDS-a, Dušan Stojičić.
Na istoj sjednici Skupština je povodom Dana opštine Teslić donijela odluku o dodjeli opštinskih nagrada i priznanja. Predviđeno je da nagrade i priznanja budu uručeni na Svečanoj akademiji koja će se održati 6. aprila. „'Zlatnu plaketu' dobilo je Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama, 'Srebrnu plaketu' dobila je firma DOO 'Neno' Teslić i Osnovna škola 'Dositej Obradović" iz Blatnice, a Zahvalnice "6. April" dobili su: prim. dr Rade Kalamanda, lovačka sekcija 'Zlata' Pribinić i mlada atletičarka Marija Gačić iz Đulića" – rekao je Perišić.
U sklopu dnevnog reda ove sjednice odbornici su bez veće rasprave usvojili izvještaje o radu i poslovanju javnih ustanova kao i izvještaj o radu Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom, Službe za naplatu takse za parkiranje vozila i Fonda za rješavanje stambenih pitanja boračke populacije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.