Najnovije

GRANIČNA POLICIJA BiH Otkrivena tri slučaja krijumčarenja cigareta!!

SHARE


Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 15. i 17.04.2016. godine spriječili su krijumčarenje 4.730 kutija raznih vrsta cigareta.

U prvom slučaju krijumčarenje cigareta otkriveno je u graničnom pojasu, mjestu  Međaši, kada su dvije osobe vozile cigarete na biciklu koje su prethodno ilegalno čamcem preko Drine prenesene na teritoriju Bosne i Hercegovine. Ugledavši službenike JGP Bijeljina, udaljili su se prema šumi ostavivši bicikl i cigarete u vrećama.


O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska krijumčara.

Cigarete, 2.490 kutija „Merilyn“ i 480 kutija „Trocadero“, predate su Upravi za indirektno oporezivanje BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Drugi slučaj krijumčarenja cigareta otkriven je 17.4.2016. prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi graničnom kontrolom Renaulta, registarskih oznaka Slovenije.

Prilikom pretresa u više namjenski napravljenih bunkera nađeno je 1.760 kutija raznih vrsta cigareta akciznih markica Srbije. Vozilom je upravljao N.M. (1958.), državljanin Republike Slovenije. Vozilo i cigarete privremeno su oduzeti.

kcg

Protiv N.M. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog krivičnog djela „krijumčarenje“.

U trećem slučaju pripadnici Jedinice granične policije Hum oduzeli su 379 kutija raznih marki na putnoj komunikaciji Metaljka – Čajniče 15.4.2016. godine. Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole Volva, bh. registarskih oznaka. Vozilom je upravljala S.J. (1979.), državljanka BiH. Cigarete su privremeno oduzete.

Protiv S.J. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog krivičnog djela „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Izvor: Dnevni avaz

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.