Najnovije

Teslić - Savez za promjene odbio sastanak sa Dodikom!!

SHARE
Savez za promjene neće se odazvati pozivu predsjednika RS Milorada Dodika koji je pozvao danas sve parlamentarne stranke iz Republike Srpske na zajednički sastanak povodom odluke Suda BiH o neustavnosti Dana RS.

Iz Saveza za promjene su poručili da oni podržavaju referendum o ovom pitnaju, ali tek nakon što budu ispcrpljene sve pravne mogućnosti.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je danas u Banjoj Luci da je Savez za promjene odustao od današnjeg sastanka nakon Dodikovih izljeva mržnje na račun stranaka koje čine SZP.

- Ovo nije prvi put da nas Dodik ovako vrijeđa. Ne možemo ga zbog toga smatrati ozbiljnim domaćinom. On je sinoć poslao poruke mržnje prema Savezu za promjene putem RTRS-a.
Htjeli smo da se odazovemo njegovom pozivu cijeneći instituciju predsjednika RS, ali ne možemo cijeniti Dodika. On treba da radi na jedinstvu svih stranaka u RS, ali se to ne dešava - rekao je Miličević.

On je dodao da je Dodik do sada najavljivao desetine puta referendum po različitim pitanjma. Miličevič tvrdi da Dodik podsjeća na pacijenta hipohondara.

- Bojim da se niko više u RS neće ozbiljno shvatati referendum kada on bude prijeko potreban. Dodikove priče o referendumu su izlizane i predstavljaju skretanje pažnje sa stvarnih problema - kazao je Miličević.

Izvor:Dnevni avaz

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.