Najnovije

TURSKA Čistač u kampu silovao 30 dječaka!!

SHARE


Najmanje 30 sirijske djece silovano je u izbjegličkom kampu na jugoistoku Turske koji su njemački kancelar Angela Merkel i bivši turski premijer Ahmet Davutoglu posjetili zajedno sa zvaničnicima EU prošlog mjeseca, javljaju danas turski mediji.

 List "BirGun" objavio je da je čistač u kampu silovao 30 dječaka u dobu od osam do 12 godina, od septembra 2015. godine. Silovatelj čiji su inicijali E.E. je, kako piše list, plaćao za ove "usluge" od dvije do pet turskih lira, odnosno od 0,68 do 1.69 dolara.



 Optužbe su isplivale na vidjelo, nakon što su porodice osmoro djece podnijele tužbu, piše list.

List navodi da je skandal otkriven nakon što je vojno osoblje primjetilo da E.E. odvodi djecu u dijelove kampa koji nisu pokriveni kamerom. Djeca su kasnije detaljno opisala kako su silovana u toaletima.

E.E. je tokom istrage priznao da je ubijedio djecu na seksualne odnose u zamjenu za novčanu naknadu. On se sada nalazi u pritvoru. Visoko rangirani vojni zvaničnik optužio je Vladinu Upravu za vanredne situacije i katastrofe /AFAD/ da nije prijavila silovanja.

AFAD je odgovorio da se radi o namjernim pokušajima diskreditovanja Turske u kojoj živi skoro tri miliona sirijskih i iračkih izbjeglica.
(Srna)

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.