Najnovije

Fascinantne stvari koje psi mogu osjetiti

SHARE
Postoje mnogo stvari koje psi mogu osjetiti o ljudima i one su prilično nevjerovatne.
Ovo su neke od najvažnijih...

Raspoloženje
Vaš pas može itekako osjetiti vaše raspoloženje. Tako će i on biti pod stresom, ako ste i vi to često ili postati nametljiv, ako osjeti da ste tužni. Takođe, brojni treneri primijetili su itekakvu razliku u rezultatima pasa, ovisno o raspoloženju treneru.

Pažnja
Psi su vrlo inteligentne životinje i oni znaju tačno kada vi ne obraćate pažnju. Psi znaju tačno određeno vrijeme da naprave neki lukavi potez, jer znaju kad ne gledate, iako vi stojite tamo. Da, tako je nestao vaš sendvič.

Nejednakost
Otkrilo je to jedno nedavno istraživanje, u kojem su istraživači uparili pse te im zadali istu komandu. Jedan je nakon toga dobio poslasticu, a drugi nije. Onaj pas koji nije dobio ukusnu poslasticu, ubrzo je prestao ispunjavati zadatak, pa čak je i prestao obraćati pažnju na istraživača.

Bolest
Iako mnogi vlasnici mogu garantovati za svoje ljubimce da im služe kao odlična utjeha kada su bolesni, dokazano je i kako psi mogu namirisati ćelije raka i to putem uzoraka krvi. Naučnici se nadaju da će se u skoroj budućnosti moći oslanjati na pseći njuh za bolja testiranja raka.

Laž
Jedno japansko istraživanje otkrilo je kako su psi sposobni naučiti ne vjerovati ljudima koji lažu. Drugim riječima, psi mogu raspoznati kada su prevareni i naučiti da ne vjeruju osobi koja ih je prevarila.

Ljubav
Psi su vrlo emotivna bića, a kako ne znaju za sebičnost na ukazanu ljubav vratiće bez imalo zadrške. Vrlo dobro znaju kada su voljeni i reaguju u skladu sa tim. Svoju ljubav nisu u stanju sakriti i pokazaće je kada god za to imaju priliku.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.