Najnovije

DRAMA U "TUZLA KVARCU" Četvorica radnika prijete skokom sa silosa, razgovaraju s direktorom Velagićem

SHARE
12:28 Radnici "Tuzla Kvarc" i dalje odbijaju da siđu, a možda će i zanoćiti na silosu.

10:56 Radnicima su dostavljene deke kojima su se ogrnuli zbog hladnog vjetra. Sa radnicima na silosu pregovara direktor preduzeća Smajil Velagić.






10:26 Radnici koji su se jutros popeli na silos u krugu preduzeća "Tuzla Kvarc" pitaju da li će iko iz Vlade TK doći u posjetu njima i njihovim kolegama koji su od 11. aprila u štrajku glađu. Nema informacija da li će doći do takve posjete.

Izuzetno hladan vjetar otežava boravak na silosu četvorici radnika. Oni su se privili jedan uz drugog, čekajući da im se bar neko iz vlasti obrati.

9:03 Četvorica radnika preduzeća "Tuzla Kvarc" jutros su se popela na silos u krugu preduzeća. Preostali radnici, koji sa njima štrajkuju glađu već 19. dan, pokušali su ih odvratiti od tog nauma, ali su im oni poručili da će izvršiti samoubistvo ako im se iko približi.

- Oni su već nekoliko dana u psihičkoj krizi, koja je kulminirala nakon izjave premijera Bege Gutića da je naš štrajk glađu po njemu jedan performans - kaže Meliha Štefulj, radnica “Tuzla Kvarca”.

U krug preduzeća su nakon poziva radnika stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla i pripadnici MUP-a TK.

Četvorica radnika nalaze se na vrhu silosa visine nekoliko desetina metara, a trenutno nemaju nikakvu komunikaciju sa svojim kolegama.

Radnici “Tuzla Kvarca” u štrajk glađu stupili su 11. aprila, od prošlog ponedjeljka su u izolaciji. Traže da im se omogući pravo na rad, odnosno da Vlada TK dodijeli koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska.

Vlada TK traži da preduzeće deblokira račune i izmiri dugove te će nakon toga moći dobiti koncesionu dozvolu.

Autor: E. Sk. - See more at: http://www.avaz.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.