Najnovije

Projekt vodosnabdijevanja opštine Teslić -VIDEO!!

SHARE
U martu je održana 32. redovna sjednica opštinskog parlamenta. Ovo skupštinsko zasjedanje obilježilo je donošenje odluka bitnih za nastavak realizacije Projekta proširenja vodosnabdijevanja i kanalisanja otpadnih voda, tzv. ''Fiše projekta''.

Nakon usvajanja Odluke o otkupu zemljišta za potrebe izgradnje rezervoara za vodu, koja je u skupštinsku proceduru upućena po hitnom postupku, odbornici su razmatrali prijedlog Odluke o učešću građana u finansiranju izgradnje sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže. Usvajanjem ove dvije odluke stvorene su pretpostavke za nastavak realizacije ''fiše projekta'', tj. njegove prve faze, tako da se narednih dana mogu očekivati radovi na izgradnji primarnog kolektora kanalizacione mreže za naselja u MZ Banja Vrućica, a odmah potom i radovi na izgradnji sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže na širem podučju opštine.
''Kad je u pitanju kanalizaciona mreža to se odnosi na Banju Vrućicu, Donju Vrućicu, Bariće, Ružević, Stenjak i Gomjenicu, a kad je riječ o sekundarnoj vodovodnoj mreži to se odnosi na naselja Savići, Brkića Potok, Milojevići, Bežlja, Čančari i Nedići, kao i Bariće, Irice, Gusti Teslić, Đulić, Gornji Teslić, Breznu i Jasenovu.

Primarni vodovi su već završeni i ovaj čitav projekat prstena oko grada ima smisla jedino ako se formira i sekundarna mreža, tj. ako projekat dođe do samih korisnika ili potrošača'' - rekao je Miličević.
Prema Miličevićevim riječima u toku dosadašnje realizacije prve faze ''Fiše projekta'' ostvarena ušteda u vrijednosti od 400.000 KM, što je omogućilo širenje projekta i stvaranje olakšica građanima u smislu manjeg učešća pri sufinansiranju instalacionih radova.
''Ta cijena je sufinansiranje po svakom priključku na kanalizacionu mrežu 700 KM i 600 maraka za svaki priključak na vodovodnu mrežu, i to na šest mjesečnih rata. Dokaz da ovaj način funkcionisanja ide je ono što je prije već godinu i po dana urađeno u MZ Đulići gdje je na sekundarnu kanalizacionu mrežu priključeno oko 750 korisnika''- pojasnio je Miličević.
On je najavio da se odmah nakon završetka prve faze, projekat, u toku ove godine, širi na čečavski kraj i prostor prema MZ Buletić čime bi trebalo da se riješi višegodišnji problem vodosnabdijevanja, ali i kanalizacionog sistema, za dvije trećine stanovnika teslićke opštine.
Na ovoj sjednici odbornici su prihvatili predloženi Program zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu, projektovan u ukupnom iznosu od u 895.000 KM.



Izvor: Opština Teslić

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.