Najnovije

Teslić - Sestre Blagojević dobile bolje i kvalitetnije uslove za život!

SHARE
Načelnik opštine Teslić doktor Milan Miličević posjetio je danas sestre Blagojević u mjesnoj zajednici Jasenica kojima je Opštinska uprava Teslić u proteklom periodu pomogla pri rješavanju stambenog pitanja za psihički oboljelu sestru Miliku.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je na inicijativu Savjeta mjesne zajednice Jasenica s obzirom da je riječ o dvije starije osobe iz ovog kraja teslićke opštine koje nisu u mogućnosti same da privređuju i veoma teško žive.
Danas smo ovdje na završetku jedne humanitarne akcije koja je realizovana na inicijativu mjesne zajednice. Nažalost, ovakvih slučajeva i ljudi koji teško žive u nehumanim uslovima ima još mnogo na teritoriji opštine Teslić.

Mi smo u kontinuitetu već više ovakvih slučajeva riješili. Vidjeli ste da je veliko zadovoljstvo da omogućimo Miliki da živi u uslovima dostojnim čovjeka. Ovakve aktivnosti će opštinska uprava u saradnji s amjesnim zajednicama i Centrom za socijalni rad će i dalje realizovati u okviru svojih mogućnosti, a nadamo se da će ovakvih slučajeva biti što manje, rekao je Miličević.

Miličević je dodao i to da su ovakvi i slični problemi u nadležnosti Centara za socijalni rad, ali gdje god da Centar nije u mogućnosti pomoći, Opštinska uprava će to uraditi ukoliko ima uslove.

stslika1

Baka Milika iz drvene kućice preselila je u kuću svoje sestre Desanke. Prizemlje kuće Opštinska uprava adaptirala i prilagodila za potrebe bolesne bake. Sestra Desanka nije krila svoju radost zbog konačnog rješenja ovog pitanja jer je i sama kaže stara i bolesna, pa joj nije lako da brine sama o sestri.
Više neću morati ići do nje u staru kuću.

Ja se od kad je otac umor brinem za nju, pna sama ništa ne zna, čak i da ima para ne zna lijek kupiti, ni popiti. Jedna sestra što je bila sa nama Zorka je umrla skoro pa smo nas dvije sada same. Biće nam mnogo lakše ubuduće i ja se zahvaljujem doktoru Milanu Miličeviću kao i našoj mjesnoj zajednici što su nam ovo sve omogućili, kaže sestra bake Milike, Desanka Blagojević.

Stanko Stanković iz mjesne zajednice Jasenica takođe se zahvalio načelniku na razumijevanju i realizaciji ovog projekta koji je inicirala upravo mjesna zajednica Jasenica.Uslovi za život su bili loši, trošna stara drvena kućica koja je prokišnjavala, a žene starije i nemoćne da se same izbore sa problemima. Imamo još nekoliko porodica koje teško žive i za njih ćemo gledati da pronađemo rješenje u narednom periodu, rekao je Stanković.

Izvor: Opština Teslić

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.