Najnovije

Tužilaštvo ZDK provodi istragu protiv policajaca Zovke i Katića!!

SHARE



Prema posebnom nalogu dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, utvrđuju se činjenice u vezi s nesrećom koju su u noći sa subote na nedjelju prouzrokovali pijani policajci Mario Zovko i Filip Katić, pripadnici PS Usora.

Naime, dok je vršen uviđaj na mjestu nesreće u kojoj je poginuo Elvis Omić, Zovko, koji je upravljao vozilo Opel Vectra, velikom brzinom zabio se u kamion ophodnje preduzeća „Doboj putevi“. U trenutku nesreće više okupljenih ljudi pored policijske trake bilo je životno ugroženo.

Nakon što su i Zovko i Katić podvrgnuti alkotestiranju, utvrđeno je da je Zovko imao 1,69 promila alkohola u krvi! Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, kazala je za naš list da će se izvršiti sve potrebne radnje i saslušati veliki broj svjedoka ove nesreće.


- Nakon toga sačinit će se detaljan izvještaj o utvrđenim činjenicama koji će biti dostavljen Tužilaštvu radi ocjene donošenja eventualne odluke o daljnjem postupanju. U toku su aktivnosti koje se poduzimaju prema nalogu tužioca - kazala je Ahmić.

Izvor: Dnevni avaz

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.