Najnovije

Barcelona po 24. put prvak Španije, Suarez najbolji strijelac prvenstva!! -VIDEO-

SHARE
U nevjerovatno uzbudljivoj završnici Primere ekipa Barcelone odbranila je titulu nakon današnjeg trijumfa protiv ekipe Granade. Katalonci su slavili rezultatom 3:0, a sva tri gola postigao je Luis Suarez.

Kolo prije kraja Barcelona i Real Madrid su se borili za titulu, ali pol poziciju su imali aktuelni prvaci koji su imali bolji skor u međusobnom duelu sa Kraljevskim timom. Podsjećamo Barca je na Santiago Bernabeu slavila protiv Reala 4:0, dok su Ronaldo i društvo uzvratili na Nou Campu pobijedivši 2:1.


U utakmici protiv Granade sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Povela je Barca u 22. minuti kada je nakon lijepe akcije Neymara i Albe pogodio Suarez. Nakon vodećeg gola nastavila je Barca sa svojom igrom, a nagrada je stigla ponovo nakon sjajne akcije. Mascherano je odlično dubinskom loptom uposlio Alvesa, a ovaj ubacio u šesnaesterac, gdje je ponovo Suarez koji pogađa za 2:0. Bio mu je to 39 gol u sezoni.

U drugom poluvremenu tim Luisa Enriquea je sigurnom igrom čuvala stečenu prednost kojom su odbranili titulu iz prošle sezone. Ipak da svoj nevjerovatan niz nastavi i u ovoj utakmici pobrinuo se Luis Suarez koji u 85. minuti postiže novi hat trick za konačnih 3:0.

Bila je ovo 24. titula za Katalonski tim u historiji kluba, a u posljednjih 12 godina čak osma.

Najbolji strijelac Primere za ovu sezonu je urugvajski napadač Luis Suarez koji je postigao 40 golova u sezoni. Sjajni urugvajac je postao treći igrač u historiji Primere koji je postigao 40 golova u jednoj sezoni, nakon Messija i Ronalda.



 




 



Istovremeno i Real Madrid je igrao protiv Deportivo La Corune i želio pobjedu, a nadao se kiksu Barce kako bi došao do titule. Poveo je Kraljevski klub u 7. minuti kada je nakon asistencije Benzeme pogodio Cristiano Ronaldo. Isti igrač je nakon kornera Kroosa sjajno pogodio glavom. Prvo poluvrijeme je završilo vodstvo tima sa Santiago Bernabeua rezultatom 2:0.




U drugom poluvremenu Kraljevski klub je čuvao stečenu prednost iz prvog poluvremena, ali i Zidane je odlučio da odmori svoje najveće zvijezde pred finale Lige prvaka koju Real Madrid igra protiv Atletico Madrida. Na početku drugog poluvremena izašao je Ronaldo, a kasnije i Bale.



 





Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.