Najnovije

MAGLAJ "Beskućnici" ne odustaju od svojih zahtjeva!!

SHARE


Kako su to i najavili, članovi 17 porodica iz naselja Alići, ali i Bradića i Novog Šehera, općina Maglaj, koji još uvijek nisu dobili cijeli iznos za stambeno zbrinjavanje, danas su organizovali mirno protestno okupljanje pored magistralnog puta M-17 na devijaciji u Alićima, a ni jaka kiša nije ih omela u njihovoj namjeri.

Na ovaj način obilježili su i dvije godine kako su bez krova nad glavom.



Sa transparentima na kojima je pisalo "730 dana agonije“, "Sramota za Vladu“, "Dvije godine čekamo“, "Ovo je moj krov nad glavom“, "beskućnici“ su još jednom skrenuli pažnju javnosti na svoj problem. Naime, dvije godine nakon što su u pokrenutim klizištima ostali bez svojih domova, oni još uvijek žive u neizvjesnosti i stalnoj agoniji.

"Mi od svojih zahtjeva nećemo odustati. Tražimo da nam se isplati po 25.000 KM kako bi konačno mogli završiti sa gradnjom novih kuća“, pričili su okupljeni građani nadležnim.

U septembru mjesecu prošle godine ove porodice su potpisale ugovore sa Federalnim fondom za pomoć postradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH o dodjeli 35.000 KM za izgradnju novih kuća.

[supsystic-slider id=4 ]

Predviđeni iznosi trebali su im biti isplaćeni u decembru, a nisu. Nakon organizovane blokade magistralnog puta M-17 12.februara, početkom marta dobili su po 10.000 KM i do tada ni marke.

Ovi građani danima se okupljaju ispred zgrade općine Maglaj, tražeći tako i od lokalnih vlasti da se jače uključi u rješenje njihovog problema.

"Danas smo ovdje, a sutra ponovno ispred zgrade općine Maglaj“, dodali su okupljeni građani.

(Avaz.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.