Najnovije

Kako očistiti lice

SHARE
Nedostaci na koži se prvo primete na licu. Pošto je stalno izloženo negativnim spoljnim uticajima, prljavštini, sunčevim zracima, vetru…svaka promena se prvo tu primeti. Higijena lica je veoma važna, jer u suprotnom, ni najkvalitetnija i najskuplja šminka vam neće pomoći da izgledate lepše, jer je zdrava i čista koža lica osnovni preduslov za uspešno šminkanje. Ako lice ne negujete na pravi način, nema tog tretmana koji vam može pomoći, a akni bubuljice će postati redovna pojava.




[caption id="attachment_3116" align="alignnone" width="300"]Woman washing face Woman washing face[/caption]

 

Kako očistiti lice?


Mnogi misle da je za svežinu kože lica dovoljno samo umivanje vodom, eventualno po neki put korišćenje sredstva za čišćenje lica. Da, to jeste tačno, ako ste u žurbi, pa nemate vremena za ceo ritual čišćenja koji inače obavljate. U suprotnom, nega lica je nedovršena. Najveća greška koju možete napraviti je da dopustite da šminka prenoći na vama. Preko noći, hemikalije iz šminke će ući u pore i dovesti do njihovog zapušenja. To će dalje dovesti do pojave akni i bubuljica, i tada upadate u začarani krug njihovog ceđenja, isušivanja i uklanjanja. Redovno uklanjajte šminku sa lica sredstvima koja su namenjena isključivo za to. Nemojte koristiti samo vodu i sapun, jer nisu efikasni koliko sredstva za skidanje šminke. Za skidanje vodootporne šminke, pogotovo u predelu očiju, koristite posebne preparate za to.

Nakon skidanja šminke obavezno se umijte mlakom vodom i blagim sredstvom za umivanje, koje neće iziritirati vašu kožu. Danas u ponudi kozmetičkih kuća možete naći komplete preparata za negu lica za svaki tip kože. Pronađite onaj koji vam najviše odgovara. Ukoliko imate suvu kožu, preporučljivo je da nakon umivanja koristite tonik za lice koji sprečava isušivanje kože ili blagu hidratantnu kremu ukoliko imate normalan ili mešovit tip kože. Ukoliko vam je koža prirodno masna, dodatna sredstva nakon umivanja nisu potrebna, mada svakako da možete naći kremu za negu vašeg tipa kože nakon pranja.

Domaći tonik za lice


Pomešajte jednu kašiku jabukovog sirćeta sa dve šolje vode i na kraju ispirajte lice time. Osetićete blago peckanje i zatezanje, što znači da tonik deluje. Pustite da se prirodno osuši, a zatim namažite hidrantnu kremu.

Izbegavajte istiskivanje bubuljica i mitisera. Redovnom negom lica, problematični deo lica će se vremenom isušiti i uz upotrebu pravih preparata za njihovo uklanjanje, vremenom će nestati bez ožiljaka. Ukoliko pri ruci nemate neki od ovih preparata, pre umivanaja na aknu možete naneti malo paste za zube i držati neko vreme. Kaladont isušuje površinu bubuljice i olakšava njeno uklanjanje tokom redovne higijene. Postupak ponavljajte koliko je puta potrebno, ali napominjemo ponovo, nemojte ih cediti i tiskati, jer osim što mogu ostati ožiljci, prljavština sa vaših ruku može dodatno iziritirati aknu, pa se stanje može samo pogoršati.

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.