Najnovije

Maske za lice

SHARE
Posledica stresnog i ubrzanog načina života najviše se ocrtavaju na licu. Pojava podočnjaka, akni, bora i pigmentacije je sastavni deo procesa starenja kože. Iako se taj proces ne može sprečiti, svakako se može usporiti i ublažiti. Jedan od načina je redovna higijena lica i upotreba maski koje licu vraćaju svežinu i elastičnost, istovremeno hraneći i hidrirajući kožu. Pored mnoštva kozmetičkih preparata i maski za svaki tip kože rešenje možete potražiti i u sopstvenoj kući.


Maske-za-lice2


Od namirnica koje svako od nas ima u kuhinji, mogu se napraviti hranljive maske koje će imati efekat kao i kupovne, a neće vas puno koštati. Daćemo vam par predloga za domaću radinost:

Maska od banane


Možete iskoristiti bananu zapravljenje potpuno prirodne, domaće maske koja vlaži kožu i omekšava je. Pomešajte zrelu bananu srednje veličine u glatku pastu, dok se ne razbiju gromuljice potpuno. Ostavite sat vremena da se ohladi u frižideru. Nakon toga je možete koristiti, blagim pokretima utrljavajte je na lice i vrat. Neka ostane na licu 10 do 20 minuta, a zatim je isperite hladnom vodom. Varijacija na ovu masku je dodavanje pola šolje jogurta i 2 kašike meda, kako bi koža bila mekša.

Maska od ovsene kaše


U pola šolje tople, ne ključale vode potopite jednu trećinu šolje ovsene kaše. Nakon što voda i ovsena kaša odmore dva ili tri minuta, dok se kaša ne opusti, pomešajte usmesu dve kašike jogurta, dve kašike meda i jedno belance. Nanesite tanak sloj maske na lice i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Zatim isperite toplom vodom . preporučljivo je da masku spirate iznad lavora ili neke cediljke, jer kaša može zapušiti lavabo.

Jogurt maska


Da bi ste očistili pore i zategli kožu, poslužite se jogurtom. Proteini i mlečne kisleine iz njega, delovaće blagotvorno ne amo na vaše lice, već ovu masku možete koristiti i za delove tela gde koža brzo ogrubi, kao što su laktovi ili pete. Najjednostavniji način je da tuferom nanesete jogurt na lice i pustite da odstoji oko 20 minuta, a zatim isperete. Za revitalizuću masku, pomešajte jednu kašičicu jogurta sa sokom od pola pomorandže i kašičicom aloe vere. Ostavite smesu na lice najmanje pet minuta pre nego što isperete.

Maska protiv akni

Maska koja se veoma lako spravlja i pogodna je za svakodnevno korišćenje. Sve što vam je potrebno je malo morske soli i vode, toliko da se napravi kompaktna smesa, a da se so ne rastopi u njoj. Nanesite ovu masku direktno na bubuljice i ostavite da deluje. Isperite lice čistom vodom nakon 10 do 20 minuta. So je efikasan prirodni čistač koji odstranjuje višak ulja na koži koje je odgovorno za pojavu akni.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.