Najnovije

Kako se rešiti mitisera

SHARE
Mitiseri se često spominju u istom kontekstu kao i bubuljice, ali oni zapravo nemaju nikakvih sličnosti, osim možda uzročnika, a to je prljavština. Dok bubuljica nastaje kao rezultat nekog upalnog procesa na koži, mitiser je otvor na koži ispunjen pocrnelom masom. To crno unutra je zapravo mrtva koža koja otpada sa površinskog sloja, pomešana sa prljavštinom, bakterijama i masnoćama iz kože.


Kako-se-rešiti-mitisera2


Šta su mitiseri i kako nastaju?


Iako nisu u direktnoj vezi, mitiseri su zapravo prva faza nastanka akni. Oni se formiraju na koži i tako postaju pogodno stanište za bakterije koje se njom hrane i izazivaju upalne procese. Pojava mitisera je vezana za pubertet, kada nivo hormona varira. Prisustvo više nivoa hormona u koži izaziva stimulaciju lojnih žlezda, koje proizvode masne supstance koje koži daju neophodnu vlažnost. Zbog pojačanog rada ove žlezde u tinejdžerskim godinama, proizvodi se previše ulja koje se sliva u pore, gde se akumuliraju i ostaju. Kada se nakupljeno ulje u kombinaciji sa prljavštinom izloži vazduhu postaje crno.

Najproblematičniji deo lica je nos, gde se najviše mitisera pojavljuje, pogotovo na preklopu između lica i nozdrva. Postoje mnogi tretmani koji vam mogu pomoći da uklonite mitesere. Morate da se drže osnovnih pravila koja su veoma važna kod ovih procedura.

Najvažnije je da otvorite pore. Stavite lice iznad posude ispunjene vrućom vodom koja isparava . Takođe možete pokriti lice natopljenim peškirom u toploj vodi. Trebalo bi da pokušate da lice naparite što je duže moguće, dok se peškir ne ohladi . Trebalo bi stalno da grejete kožu. Tako će se vaše pore proširiti i lakše će te da uklonite mitisere. Možete da uklonite mitisere korišćenjem neke od domaćih maski. Predložićemo vam recept za nekoliko efikasnih domaćih tonika koje svako od nas može spraviti.

Jogurt


Napravite gustu kompaktnu smesu od četiri kašike jogurta i dve kašike brašna. Spremljenu smesu nanesite na lice. Pre nanošenja, operite lice mlakom vodom i blagim sredstvom za umivanje i otvorite pore kao što je navedeno. Nakon 15 minuta masku skinite hladnom vodom. Ovo pakovanje u isto vreme hrani i neguje kožu lica i pomaže pri otklanjanju mrtvih ćelija.

Šargarepa


Jednu veću šargarepu izblendirajte dok ne dobijete homogenu masu. Ako masa nije dovoljno gusta da se može zadržati na licu, dodajte malo brašna. Smesu malo prohladite i zatim nanesite na lice. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim je isperite mlakom vodom i kožu osušite blagim tapkanjem peškirom. Šargarepa je namirnica bogata vitaminom A, koji je veoma bitan za regeneraciju kože.

Soda bikarbona

Zbog svog hemijskog sastava, preterana upotreba ove maske može iziritirati kožu i ostaviti crvenilo na njoj. Zato je ne i trebalo upotrebljavati više od tri do četiri puta nedeljno. Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom, a količina neka bude tolika da smesa postane žitka, ni previše retka ni previše gusta za nanošenje. Očistite lice i nanesite masku. Sačekajte desetak minuta da se maska potpuno osuši i stegne i tek je onda isperite toplom vodom.


 

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.