Najnovije

MUP ZDK traži pomoć građana u identificiranju razbojnika u Tešnju!!

SHARE


U ulici Tabačka br. 21 u Tešnju, u trgovačkoj radnji „Komision“, nepoznata maskirana osoba je 20. aprila oko  11.40 sati uz upotrebu hladnog oružja (noža, op.a.), izvršila krivično djelo razbojništvo u pokušaju nad radnicom Š.E. iz Tešnja.

O izvršenom krivičnom djelu upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike PS Tešanj za vršenje uviđajnih radnji.



  Izvršenim uviđajem i prikupljenim saznanjima na licu mjesta, utvrđeno je da je maskirana osoba, po ulasku u trgovačku radnju, od radnice zatražilo da mu ista preda novac, nakon čega dolazi do međusobnog naguravanja između maskirane osobe i radnice, te se maskirani udaljava u nepoznatom pravcu. Obavljenim razgovorima sa svjedocima i pretragom šireg lica mjesta, u metalnoj kanti za smeće pronađeni su odjevni predmeti, nož i drugi predmeti koje je maskirana osoba nakon izvršenog krivičnog djela odbacila – pojašnjavaju iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako je uvidom u videosnimke nadzornih kamera, postavljenih u ulici Titova u Tešnju, utvrđeno da se na na jednom od snimaka nalazi nepoznata muška osoba, mlađe starosne dobi, koje je na sebi, najvjerovatnije nakon presvlačenja, imalo majicu kratkih rukava, smeđe boje i hlače zelene boje, a koje se dovodi u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

- U cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela, PS Tešanj je od Tužilaštva ZDK, a na osnovu člana 235. stav 2. Zakona o krivičnom postupku FBIH, dobila odobrenje za javno objavljivanje fotografije nepoznate osobe u medijima, sa ciljem identifikacije izvršioca krivičnog djela. S tim u vezi, dostavljamo fotografiju izuzetu sa snimka nadzorne kamere, uz apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju lica sa fotografije, da se obrate najbližoj policijskoj stanici, neposredno policijskim službenicima na terenu ili da nazovu besplatni telefonski broj 122 – poručili su iz MUP-a ZDK.

(Avaz.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.