Najnovije

Uhapšen osumnjičeni za pljačku, premlaćivanje i silovanje starice!!

SHARE


Službenici MUP-a TK uhapsili su muškarca iz Lukavca koji se dovodi u vezu sa pljačkom, premlaćivanjem i silovanjem starice u tuzlanskom naselju Donje Brdo. Osumnjičeni muškarac nalazi se na kriminalističkoj obradi u MUP-u TK, poslije koje će biti predat u nadležnost Tužiteljstva TK.

Inače, nezapamćeni događaj u tom tuzlanskom naselju se zbio na raskršću ulica Donje Brdo i Brdo Čikma, stotinjak metara od centra Tuzle, a službenike Policijske uprave Tuzla o tome je obavijestio jedan od komšija, koji je primjetio razvaljena ulazna vrata na kući svoje komšinice.



 Službenike Policijske uprave Tuzla o pljačci i silovanju obavijestio je nepoznati muškarac u četvrtak ujutro. Naši službenici odmah su otišli na prijavljenu adresu. Obavljen je uviđaj i poduzete su sve mjere i radnje s ciljem pronalaska osumnjičenog – kaže za „Avaz“ Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Ogorčene komšije pričaju kako su staricu rijetko kada viđali, jer je bolesna i gotovo nepokretna. Kažu da nije izlazila ni do obližnje trgovine. Nakon smrti supruga, vele oni, naslijedila je njegovu penziju od koje je živjela. Sin joj, tvrde komšije, živi u Hrvatskoj.

- Svi smo u šoku. Još uvijek ne mogu doći sebi. Pa ko bi mogao napasti tako bespomoćno stvorenje, ženu koja je bolesna i nepokretna. Nadam se da će moja komšinica biti dobro, da će ostati u pameti, jer ovo što joj se dogodilo je zaista strašno – kaže jedna od komšinica sa kojom smo jučer razgovarali.

Dežurni kantonalni tužitelj naredio je obavljanje liječničkih pregleda, a bit će obavljena i neophodna vještačenja kako bi se utvrdilo da li je razbojnik, nakon premlaćivanja, i silovao svoju žrtvu.

- Pacijentica je hospitalizirana na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. Ima povrede vratne kičme i usne šupljine. Okončan je i ginekološki pregled, a nalazi će biti dostavljeni Tužiteljstuv TK – kaže Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a „Tuzla“.

Provala u kuću 84- godišnje starice izvršena je, najvjerovatnije, u četvrtak oko dva sata poslije pola noći. Razbojnik se u kući zadržao do pet sati ujutro, nakon čega se dao u bijeg.

- Evidentno je da je 84-godišnja starica pretrpjela povrede. No, da li je pri tome bila i silovana, morat će se utvrditi nakon medicinskih pretraga. U istragu ćemo uključiti i službenike iz drugih policijskih agencija, a bit će provedena i sva potrebna vještačenja – kazao je za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužiteljstva TK.

Svako se "mota" po mahali

Jedan od komšija unesrećene starice ističe kako je njegova komšinica živjela teško i da se iz kuće, faktički, nije imalo šta ukrasti.

- Ogorčen sam. Tako poniziti staru i nemoćnu ženu. To može samo neka „ćalovina“. Nažalost, svako se mota po mahali – kazao je u nevjerici.

(Avaz.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanimljivosti Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Autor slika teme: mskowronek. Pokreće Blogger.